Най-голямата агенция на ООН – Световната програма по прехраната спечели Нобеловата

...
Най-голямата агенция на ООН – Световната програма по прехраната спечели Нобеловата
Коментари Харесай

Нобеловата награда за мир отиде при Световната програма по прехраната на ООН

Най-голямата организация на Организация на обединените нации – Световната стратегия по прехраната завоюва Нобеловата премия за мир за 2020 година Признанието е за " напъните ѝ за битка с глада, приноса ѝ в подобряването на изискванията за мир в региони, наранени от спорове и за действието ѝ като движеща мощ в напъните да предотврати използването на апетит като средство за война и спорове ", разгласи Нобеловият комитет.

„ С тазгодишната премия желаеме да насочим погледа на света към милионите хора, които страдат или са изправени пред опасността от апетит “, обявиха още от Комитета. „ Световната продоволствена стратегия играе основна роля в многостранното съдействие за превръщането на продоволствената сигурност в инструмент на мира. “

Наградата бе връчена в онлайн гала от Осло, Норвегия. Тази година номинациите за Нобелова награда за мир са рекордни – 318, като 211 са на обособени персони, а 107 на организации. Това подрежда тазгодишната конкуренция на четвърто място историята на Нобеловите награди по брой на номинираните организации.

Сред най-спряганите имена за евентуални спечелили бяха тези на съветския опозиционен политик Алексей Навални, екоктивистката Грета Тунберг и политическата активистка Ала Салах. Букмейкърите допускаха вероятността и да завоюва Световната здравна организация поради работата й за справяне с COVID-19, както и уредниците на придвижването #BlackLivesMatter.

Миналогодишната премия за мир. бе присъдена на етиопския министър председател Аби Ахмед поради приноса му за подписване на спокойно съглашение с Еритрея. На 9 юли двете африкански страни оповестиха края на войната сред тях, водена в продължение на две десетилетия.

 
Луиз Глюк завоюва Нобеловата премия за литература

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР